U wilt op vakantie naar Frankrijk

Frankrijk is het populairste vakantieland onder de Nederlandse vakantiegangers.
Iedere regio in Frankrijk heeft zijn eigen charmes. In Bretagne en Normandie vindt je wilde kusten en in het noorden liggen de heuvelachtige en de bosrijke Ardennen, de Vogezen en de Jura. De hoogste bergen van Frankrijk liggen in het oosten en in het zuidoosten, namelijk de Alpen en de Mont Blanc. Beroemde wijnstreken zijn de Beaujolais en de Bourgonge. In het binnenland vindt je ongerepte natuur, diepe kloven, steile rotsen en wild stromende beken en rivieren. De Pyreneeën in het zuiden is de grens tussen Spanje en Frankrijk. Frankrijk komt geen water te kort. In Frankrijk zijn er talloze rivieren en meren. De grootste rivier is de Rhône. Het grootste meer is het Meer van Genève. Dus er zijn genoeg watersportactiviteiten in Frankrijk. Maar wat denk je van mooie uitgestrekte zandstranden in de zuidoostelijke regio's Languedoc Roussillon en Provence Alpes Côte d'Azur. De Atlantische Zee en de Middellandse Zee bieden prachtige stranden.

Goedkope Frankrijk vakantie: Campings, Hotel aanbiedingen en Vakantiehuizen

Uiteraard kunt u op Frankrijk Vakantie Atlas de beste strandvakantie aanbiedingen vinden:

Zonvakantie aan zee in Nice
Strandvakantie in Sainte Maxime
Argelès sur Mer voor een zonvakantie aan zee
Luxe strandvakantie in Cannes

Frankrijk is erg populair bij kampeerders. Campings en vakantieparken zijn er in overvloed. De campings bieden uitstekende voorzieningen. Maar als je liever rondreist door Frankrijk dan kun je altijd terecht in Chambre d'Hôtes of gîtes. Daarnast beschikt elk dorpje over een hotel. Een unieke ervaring is een verblijf in een mooi kasteel dat gelegen is in een bastide. Geniet van het adembenemende uitzicht vanuit uw hotelkamer

Uiteraard biedt Frankrijk Vakantie Atlas u de beste campings en vakantieparken in de prachtige natuurgebieden:

Campings in natuurrijk Ardennen
Kindvriendelijke vakantieparken in Languedoc Roussillon
Campings in de uitgestrekte natuur van Bretagne

Frankrijk wordt een steeds populairdere wintersportbestemming.
Dankzij de hoge toppen worden de Franse Alpen het meest bezocht. Dit gebied biedt uitstekende wintersportmogelijkheden.  Andere bekende skigebieden liggen in de Pyreneeën of in de Vosges. Naast skiën  is er ook de mogelijkheid om te ijsklimmen, te ijsschaatsen en te sneeuwschoenwandelen. Maar uw wintersportvakantie wordt onvergetelijk door een ritje te maken met een hondenslee of door sneeuwscooters te huren. Daarnaast liggen in de wintersportgebieden tientallen restaurants en cafeetjes. De feestgangers kunnen zich uitleven in de vele après skikroegen.

Enkele populaire wintersportplaatsen zijn:

Wintersportvakantie in Val Thorens
Winterport in populair Courchevel
Wintersportvakantie in Tignes

Het aangename klimaat stimuleert vakantiegangers om in Frankrijk op vakantie te gaan.
Voor een heerlijk subtropisch klimaat moet je naar de gebieden rond de Middelandse Zee. Maar let op want deze gebieden kunnen geteisterd worden door de Mistral. De noordoostelijke regio's kunnen strenge winters en hete zomer hebben.